Het Festival-Wheel is speciaal gebouwd zodat het inzetbaar is op ieder type festival. En dankzij de nieuwste technieken is dit circa 18 meter hoge reuzenrad in te zetten op vrijwel iedere locatie.

Doordat het reuzenrad uit slechts 1 transport bestaat, is deze familie attractie uitermate geschikt voor festivals wat uit een weekend bestaat.

Het Festival-wheel heeft een vernuftig op- en afbouw systeem, waardoor op- en afbouwen van het reuzenrad ongeveer 4 uur in beslag neemt.

Klik hier voor een technische tekening van het reuzenrad.

Het Festival-wheel is voorzien van TüV-Nederland keuring en voldoet aan de nieuwste EN-13814 norm. Hiermee is het Festival-wheel het eerste reuzenrad van deze hoogte in de Benelux, die aan deze nieuwe veiligheidsnorm kan voldoen.

Op verzoek wordt u het Certificaat van Goedkeuring toegestuurd, te samen met het RAS-nummer.

Uiteraard willen wij u niet alleen een veilige rit in het reuzenrad aanbieden, maar ook de veiligheid van onze werknemers en het milieu vinden wij belangrijk. Zo is er bijvoorbeeld altijd iemand bij en op-en afbouw van het reuzenrad aanwezig, welke in bezit is van VCA-VOL certificaat. Hiermee garanderen wij een veilige op- en afbouw voor onze werknemers en houden wij daarnaast rekening met alle milieu eisen die voor ons reuzenrad gelden.

Zoals u kunt lezen voldoet het Festival-wheel aan de laatste milieuvriendelijke aspecten. U vind bijvoorbeeld het volgende terug in het Festival-wheel:

* Zo is dit reuzenrad o.a. voorzien van energie zuinige multi color LED verlichting, waarmee het verbruik van de verlichting tot 80% is terug gedrongen t.o.v. reguliere verlichting voor reuzenraden.

* Bestaat het complete transport van het Festival-wheel uit slechts 1 oplegger combinatie. Hiermee is dit reuzenrad als enige in zijn hoogte op slechts 1 transport te vervoeren. Hiermee is de milieubelasting met 50% gereduceerd t.o.v. andere reuzenraden.

* Verder is de complete hydraulische installatie voorzien van biologisch afbreekbare hydrauliek olie. Door het gebruik van biologisch afbreekbare hydrauliek olie, mag het Festival-wheel ook op locaties geplaatst worden, waar rekening gehouden moet worden met de flora en fauna.

* Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van frequentieregelaars welke er voor zorgen dat de aandrijfmotoren de juiste energie verbruik hebben, waardoor er geen stroom onnodig wordt verloren.

* De bijbehorende vrachtwagen is voorzien van het EURO 6 kenmerk, waarmee het transport "groen" is.

Technische specificaties Festival wheel:

Hoogte: circa 18 meter.

Breedte: 15 meter.

Diepte: 9 meter.

Gewicht: Circa 15 ton.

Verlichting: 2 Zijden RGB LED Verlichting.

Gondels: 10 Gondels, compleet in nostalgische stijl.

Capaciteit: 40 Personen.

Decoratie: Airbrush gespoten.

Bouwjaar: 2019

Keuring: TüV-Nederland.


Gegevens Festival-wheel op transport:

1 Oplegger combinatie.

Lengte transport circa 19 meter.

Breedte: 2,80 meter.

Hoogte: 4,10meter.

Totaal gewicht: circa 23 ton.